20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zelňačka

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
pikantní klobása 2 ks
cibule 1 ks
brambory 3 ks
špek 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 20 min.
Mamut :-)



Postup
Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín, rajčatový protlak a vaříme doměkka. Zvlášť si uvaříme brambory nakrájené na kostičky a vlijeme i s vodou do polévky. Na sádle zpěníme cibuli a slaninu nakrájené nadrobno, zasypeme paprikou a připravíme jíšku, kterou vlijeme do polévky. Povaříme a dochutíme solí, případně kouskem masoxu. Klobásku vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky. Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...